COMPETÈNCIES BÀSIQUES A BATXILLERAT:
Les sis competències generals continuen el desenvolupament de les competències bàsiques de l'educació obligatòria i preparen per a la vida activa i per actuar de manera eficient en els estudis superiors. |
- Competència comunicativa
- Competència en gestió i tractament de la informació
- Competència digital
- Competència en recerca
- Competència personal i interpersonal
- Competència en el coneixement i interacció amb el món
L’ activitat que havíem de realitzar a la classe consistia en escollir un parell o més de les competències esmentades i fer una breu explicació de quan nosaltres les hem adquirit i com ho hem fet. Altres companys no han fet les competències bàsiques a batxillerat, hi havia altres temes com ara: Normes UNESCO, currículum d’ educació infantil i primària i normes ISTE. Aquí adjunto la meva feina:
He escollit dos competències, la de gestió i tractament de la informació i la Competència digital. En primer lloc faré un breu resum de cada una d’ elles.
La competència en gestió i tractament de la informació és el conjunt de capacitats i destreses que permeten mobilitzar recursos per trobar, reunir,seleccionar i analitzar informacions procedents de fonts diverses i en diferents suports, tant en l'àmbit acadèmic com en la vida quotidiana.
La competència digital és la facultat de mobilitzar en situacions singulars diverses, de caràcter acadèmic, social o personal, el conjunt de capacitats i destreses derivades dels coneixements teòrics i pràctics bàsics de la societat de la informació, de la seva cultura i dels seus productes, així com de les bones pràctiques del seu entorn. L'alfabetització digital constitueix avui una necessitat prioritària, la ignorància digital pot provocar situacions de marginació i d'injustícia social.
Aquestes dos competències es comencen adquirir a batxillerat, en gran part, gràcies al treball de recerca, ja que és el primer treball que realitzem, abans d’ entrar a l’ universitat, i que més atenció ens requereix. Aprenem a seleccionar l’ informació, veure el que és important del que no ho és. A conèixer les fonts que tenim al nostre abast, quines són fiables i quines no.
Iniciem el treball amb idees molt generals i a poc a poc anem aprenent a anar perfilant les idees que volem treballar i aprofundir. Ens espavilem per fer entrevistes, experiments, buscar experiències en primera persona per fer més senzilla l’ explicació, visites a entitats, etc.
Tots això ho fem a través de diferents vies, a través de email, chat, cita en persona, via telefònica, utilitzant el llibres,Internet,diaris, articles. D’ aquesta manera ens espavilem i aprenem les diferents vies d’ aconseguir informació.
La segona competència, la digital, també l’ aprenem ha utilitzar gràcies al treball de recerca, en primer lloc amb la memòria escrita i en segon lloc amb l’ exposició oral que avui dia s’ utilitza el programa power point.
No hay comentarios:
Publicar un comentario